Over het initiatief

Doel
Wie voegt installaties aan de kaart toe?
Wie heeft de kaart reeds geïntegreerd of wie heeft er naar verwezen via een link?
Video
Bezoek ons op Facebook
Bezoek ons op Twitter
Flyers
Smartphone versies
Contacteer ons
Steun
Wat vooraanstaande personen over repowermap.org zeggen


Doel
repowermap.org is een non-profit initiatief dat hernieuwbare energie en energie-efficiëntie promoot, door concrete voorbeelden over de grenzen heen alsook uit de eigen buurt zichtbaar te maken. Met dit doel is een interactieve kaart ontwikkeld door een breed netwerk van organisaties, instituten, regionale en lokale authoriteiten en andere energiespelers. Het idee achter dit non-profit initiatief is om mensen te motiveren tot het gebruik van hernieuwbare energie en tot energie-efficïentie, door hen bewust te maken van concrete voorbeelden in hun regio, in hun stad, en in hun eigen buurt. Met de aangeboden informatie beoogt het initiatief bovendien het uitwisselen van informatie, alsook de verspreiding van innovatie technologieën, op lokaal niveau en over de grenzen heen.

Onderneem iets in je buurt om mee te werken aan klimaatsbescherming, en maak het zichtbaar op repowermap.org ! Door de voorbeelden en de bijgevoegde informatie inspireert u anderen om ook actie te ondernemen, en de eerste stapjes te zetten.

Sinds 2012 wordt het initiatief gesteund door de Europese Unie in het kader van het 'Intelligent Energy Europe'-programma, als een een initiatief dat hernieuwbare energie en energie-efficiëntie promoot door het creëren van synergieën in het bewustmaken van verscheidene energiespelers en door het faciliteren van informatie-uitwisseling over de gerelateerde technologieën. In het 'Intelligent Energy Europe'-programma stelt het initiatief zich tot doel om 40.000 concrete projectvoorbeelden, die hernieuwbare energie gebruiken of energie-efficiënt zijn, te verzamelen. De landen waar tot dusver de meeste voorbeelden zijn verzmaled zijn België, Bulgarije, Duitsland, Finland, Frankrijk, Italië, Liechtenstein, Oostenrijk, Polen en Slovakije, aangezien de focus initieel op deze landen lag.

Sinds 2011 poogt dit initiatief ook het gebruik van hernieuwbare energie in ontwikkelingslanden te promoten door informatie uit te wisselen, bijdragen aan capaciteitsopbouw, in het bijzonder in Centraal-Amerika en West-Afrika, met de financiële steun van de alumni-organisatie van de studenten Milieuwetenschappen van de ETH Zürich, de Zwitserse Confederatie via het REPIC-porgramma, en het loterijfonds van het Kanton Bern, en sinds 2013 ook het ECOWAS Renewable Energy Fund.

Het initiatief werd opgericht in Bern in 2008 door de non-profit organisatie repowermap.org. Deze organisatie is specifiek opgericht om dit initiatief uit te voeren en te handhaven op lange termijn. In 2010 werd de non-profit organisatie rempowermap.eu opgericht in Liechtenstein, met oog op de voortgang van het initiatief in andere Europese landen in samenwerking met een netwerk van Europese partners, en om de continuïteit van het project op lange termijn te verzekeren. Reeds vanaf het begin was het idee om met dit initiatief bij te dragen aan klimaatbescherming, door hernieuwbare energie en energie-efficiëntie te promoten met deze gemeenschappelijke interactieve kaart.

Wie voegt installaties aan de kaart toe?
Mensen zoals u! Indien u een systeem van hernieuwbare energie hebt geïnstalleerd of indien u een energie-efficiënt gebouw heeft, dan bent u uitgenodigd om zulke projectvoorbeelden aan repowermap.org toe te voegen. Maak uw voorbeeld(en) zichtbaar om uw ervaringen door te geven en om anderen te motiveren om deze technologieën ook te gebruiken. Elk voorbeeld is belangrijk!

Wie heeft de kaart reeds geïntegreerd of wie heeft er naar verwezen via een link?
De kaart van repowermap.org kan eenvoudig geïntegreerd worden in de websites van organisaties, gemeentes, regio's of bedrijven die aan dit initiatief deelnemen. Op die manier worden de beschikbare voorbeelden tegelijkertijd op verschillende websites vertoond, wat het aantal personen die de voorbeelden zien en geïnspireerd geraken, verhoogt. Indien u de kaart in uw website integreert kan u de filters en instellingen definiëren zoals uzelf wenst, bijvoorbeeld door enkel een specifieke regio of enkel uw referentie-installaties te vertonen.

Integreer kosteloos een aangepaste kaart in uw website! Neem deel aan het initiatief! Contacteer ons, het is ons een genoegen u te kunnen bijstaan.


Hier zijn enkele voorbeelden van waar de kaart reeds is geïntegreerd: En hier zijn enkele voorbeelden van websites die een link naar de kaart op hun website hebben geplaatst:
Video

Bezoek ons op Facebook

repowermap.org on Facebook

Bezoek ons op Twitter

repowermap.org on Twitter

FlyersSmartphone versiesSmartphone versions

Contacteer ons
Heeft u vragen, suggesties of andere feedback? We horen het graag van U. Contacteer eens van de contactpersonenen in uw land.

Voor algemene vragen, suggesties of andere feedback kan U ons op volgend e-mailadres bereiken:


Steun
Samenwerkingen

Vele internationale, nationale, regionale of lokale organisaties, overheden, instellingen en bedrijven die zich inzetten voor het promoten van hernieuwbare energie en energie-efficiëntie werken reeds samen met het repowermap.org initiatief. Gelieve niet te aarzelen om ons te contacteren indien u ook aan dit initiatief zou willen deelnemen.Vrijwilligerswerk

Bent u geïnteresseerd om een actieve rol op te nemen in het repowermap.org initiatief in uw regio of land? Gelieve dan niet te aarzelen om ons te contacteren indien u als vrijwilliger aan dit initiatief zou willen deelnemen.Donaties

Als een initiatief zonder winstoogmerk is repowermap.org afhankelijk van schenkingen en externe financiering. Gelieve niet te aarzelen om ons te contacteren indien u ons initiatief zou willen steunen door middel van een schenking.Begunstigers

Het repowermap.org initiatief werd mede mogelijk gemaakt met de financiële steun van de volgende begunstigers. Bedankt !

Om dit initiatief in Europa te ontwikkelen, is de Europese Unie, die het initiatief steunt in het kader van het Intelligent Energy Europe Programme, de grootste begunstiger.


Supported by Intelligent Energy Europe


Om dit initiatief in Centraal-Amerika te ontwikkelen, zijn de voornaamste begunstigers : de associatie van vroegere studenten in milieuwetenschappen en milieutechniek van de ETH Universiteit in Zürich, de Zwitserse Confederatie en haar Interdepartementaal Platform voor Hernieuwbare Energie en Energie-Efficiëntie in Internationale Samenwerking REPIC, en tot slot het Loterijfonds van het kanton Bern.

ETH Umweltalumni REPIC BUND Lotteriefonds Kanton BernTo develop this initiative in West Africa, the major benefactor is the Ecowas Renewable Energy Fund.

ECOWAS Regional Centre for Renewable Energy and Energy Efficiency (ECREEE)


Wat vooraanstaande personen over repowermap.org zeggen


Simone Niggli-Luder

"Ich finde das Projekt repowermap.org sehr interessant, denn nur durch konkrete Beispiele werden die Leute auch wirklich angesprochen!"

Simone Niggli-Luder, was 23 times world champion in orienteering, best orienteering athlete of all times; her plus-energy building produces more energy with photovoltaics than the the building's energy need.

Renate Schubert

"repowermap.org visualizes the diffusion of renewable energies and those interested in setting up a new generation unit can find examples in their neighbourhood. This is an important precondition for a future with renewable energies."

Renate Schubert, Professor for Economics, ETH Zurich; Head of institute, Institute for Environmental Decisions (IED), ETH Zurich; Member of the German Advisory Council on Global Change (WBGU)

Evi Allemann

'repowermap.org macht sichtbar, wie gross das Potenzial für eine Energie-Zukunft mit Erneuerbaren und höherer Energieeffizienz ist.'

Evi Allemann, Nationalrätin

Bernard Matthey

« Donner envie de s’équiper d’une installation solaire thermique ou photovoltaïque en respectant le paysage et l’architecture. Une tâche que repowermap.org s’efforce de mener à bien et que l’on doit encourager. »

Bernard Matthey, fondateur de Swissolar, ancien député, président de la commune de Rochefort – NE

Lorenzo Bigagli

"Penso che una mappa interattiva online, sia il modo migliore per far conoscere la realtà e mobilitare la cittadinanza, anche sui temi dell'energia. La gente deve capire che fa parte di un territorio e una mappa fa più di cento discorsi. La stessa etimologia di ambiente significa quello che ci sta d'intorno... bravi!"

Lorenzo Bigagli, researcher at the National Research Council of Italy (CNR) - Geospatial services, Information Technology department.

Roger Nordmann

'repowermap.org zeigt die grosse Stärke der erneuerbaren Energien: sie sind dezentral und so ungefährlich, dass man sie dort erntet, wo die Menschen sie brauchen.'

Roger Nordmann, Nationalrat, Präsident von Swissolar

Supported by Intelligent Energy Europe