Projektista

Tavoite
Miten voit ottaa osaa hankkeeseen
Kuka lisää esimerkit kartalle?
Kuka on jo liittänyt tai linkittänyt kartan omalle verkkosivulleen?
Video
Facebook
Twitter
Flyerit
Smartphone versions
Ota meihin yhteyttä
Tuki
Mitä mieltä merkittävät henkilöt ovat repowermap.org:sta


Tavoite
repowermap.org on ei-kaupallinen hanke, jossa tehdään näkyväksi todellisia esimerkkejä ihmisten lähiympäristössä sijaitsevia uusiutuvan energian käyttökohteista ja energiatehokkaista rakennuksista. Tätä tavoitetta varten laaja organisaatiosta, energia-alan toimijoista sekä paikallisista ja kansalllisista viranomaisista koostuva verkosto kehitti interaktiivisen kartan. Hankkeen idea on rohkaista ihmisiä käyttämään uusiutuvaa energiaa ja rakentamaan energiatehokkaita kohteita antamalla konkreettisia esimerkkejä heidän lähialueiltaan. Kartalla annetun tiedon lisäksi pyritään helpottamaan tiedon vaihtoa ja innovatiivisten teknologioiden leviämistä paikallisella tasolla ja laajemmin.

Tee paikalinen tempaus ilmaston suojelemiseksi ja näytä se osoitteessa repowermap.org! Esimerkit ja niihin liittyvä tieto inspiroi muitakin vastaaviin tempauksiin ja auttaa heitä ensi askeleilla. Tämä ei-kaupallinen hanke on aloitettu vuonna 2008

Vuodesta 2012 vuoteen 2013 hanketta on tuettu Euroopan unionin Intelligent Energy Europe –ohjelmasta. Hankkeen tarkoituksena on edistää uusiutuvan energian käyttöä ja energiatehokkuutta luomalla synergiaetuja eri toimijoiden välillä energia-alalla ja tarjoamalla kanava tietojen vaihdolle. Hankkeessa on koottu yli 40 000 esimerkkiä uusiutuvan energian käyttökohteista ja energiatehokkaista rakennuksista sekä niihin liittyvästä paikallisesta tiedosta. Maat, joista suurin osa hankkeen esimerkeistä koottu ovat Itävalta, Belgia, Bulgaria, Suomi, Ranska, Saksa, Italia, Lichtenstain, Slovakia ja Puola. Näihin maihin hanke on myös kohdistettu. Lisätietoja repowermap.org-hankeen tavoitteista ja saavutuksista on löydettävissä Euroopan unionin Intelligent Energy Europe –ohjelman verkkosivuilta osoitteesta here. Näihin perustuen hanketta jatketaan mainituissa maissa ja toisaalta levitetään useisiin uusiin maihin.

Vuodesta 2011 hankkeen tavoite on ollut edistää uusiutuvan energian käyttöä myös kehittyvissä maissa antamalla mahdollisuus tietojen vaihtoon ja osallistumalla rakentamiseen. Erityisesti Keski-Amerikassa taloudellista tukea on annettu ETH Zürichin ympäristötieteiden opiskelijoiden alumniorganisaatiolta REPIC-ohjelman kautta sekä Bernin kantonin arpajaissäätiöltä. Vuodesta 2013 tukea on saatu myös ECOWAS uusutuvan energian säätiöltä.

Palvelun on aloitanut ei-kaupallinen repowermap.org vuonna 2008 Bernissä. Repowermap.org on luotu tätä palvelua ja sen pitkäaikaista yläpitoa varten. Vuonna 2010 ei-kaupallinen järjestö repowermap.eu perustettiin Liechtenstainissa. Sen tarkoituksena on edistää hanketta euroopassa yhteityössä eurooppalaisen kumppaniverkoston kanssaja varmistaa palvelun jatkuminen näissä maissa pitkällä aikavälillä. Alusta asti ajatuksena on ollut ilmaston suojelun edistäminen tuomalla esiin uusiutuvan energian käyttökohteita ja energiatehokkuutta yhteisellä interaktiivisella kartalla.

Miten voit ottaa osaa hankkeeseen
Hankkeen visio on tehrä energiatehokkuus ja uusiutuva energia näkyväksi paikallisilla esimerkeillä. Avullasi pääsemme lähemmäksi vision toteutumista.

Miten voit ottaa osaa

Yksityishenkilönä:
 • Oletko asentanut uusiutuvaa energia tai rakentanut energiatehokkaan rakennuksen. Tee asennuksesi näkyväksi kartalla ispiroidaksesi naapureitasi! Jaa kokemuksesnsi auttaaksesi heitä alkuun!
 • Jaa hankkeen tarina Twitterissä tai Faceboikissa.
 • Vihjaa hankkeesta kollegalle, ystävälle... Kirjoita blokiteksti, uutiskirje tai verkkovu Lähetä esite ystäville tai kollegoille jotka voisivat olla kiinnostuneita hankkeesta
 • Lataa älypuhelimeesi sovellus ja näytä sitä kollegoille ja ystäville

Organisaationa:
 • Sijoita kartta verkkosivullesi! Voit valita erilaisia suodattimia kuten aloitusnäkymän, teknologiat, kategoriat ja erityissuodattimet ninin, että kartta vastaa tarpeitasi.
 • Jos haluat, voit myös laittaa rekisteröintilomakkeen, jolloin vierailijat voivat lisätä esimerkkejä kartalle suoraan verkkosivusi kautta.
 • Lisää kartalle kaikki energiaan liittyvät tapahtumat, joissa olet mukana. Näin teet niitä tunnetuksi.

Paikallisena viranomaisena:
 • Sijoita kartta verkkosivullesi!
 • Tee edelläkösijöiden atvititeetit omalla alueellasi näkyväksi kartalla
 • Kutsu ykistyisijä toimijoita lisäämään esimerkkelä kartalle kertomalla hankkeesta paikaliselle lehdelle tai käyttämälä muita kontakteja

Yrityksenä:
 • Lisää esimerkkisi kartalle ispiroidaksesi ihmisiä lähiseudullasi
 • Ota omilla sivuillasi käytötön kartta, jossa näkyvät vain omat esimerkkisi

Rahoituslaitoksena:
 • Hankkeen jatkumiseksi etsimme rahoitusmahdollisuuksia ja kumppanuuksia. Ota meihin yhteyttä

Uutena portaalina
 • Liitä räätälöity kartta verkkosivullesi ja kutsu käyttäjät lisäämään esimerkkejä

Harjaantuneena repowermap.org -käyttäjänä
 • Voin tulla paikalliseksi ylläpitäjäksi ja valvoa kartan sisältöä tietyllä alueella

Kuka lisää esimerkit kartalle?
Ihmiset kuten sinä! Jos sinulla on asennettu uusiutuvan energian järjestelmä vai jos olet rakennuttanut energiatehokkaan rakennuksen, kutsumme sinut lisäämään projektisi repowermap.org -verkkosivulle. Tee esimerkkisi näkyviksi siirtämällä kokemuksesi eteenpäin ja motivoi muita käyttämään samaa teknologiaa! Jokainen esimerkki on tärkeä!

Tekemällä asennuksen tai rakennuksne näkytväksi kartalla moninkertaistat positiivisen vaikutukset: Jokainen lisätty rakennus toimii insiraation lähteenä ihmisille sen ympärillä.

Esimerkkejä voidan lisätä kartalle interaktiivisesti

Kuka on jo liittänyt tai linkittänyt kartan omalle verkkosivulleen?
Sivuston repowermap.org kartta voidaan helposti liittää hankkeeseen osallistuvien organisaatioiden, kuntien, alueiden tai yritysten verkkovisuille. Näin saatavilla olevat esimerkit voidaan näyttää samaan aikaan eri verkkosivuilla ja yhä laajempi joukko näkee ne ja innostuu asiasta. Jos liität kartan omalle kotisivullesi, voit määritellä suodattimet ja asetukset haluamallasi tavalla, esim. näyttämään vain tietyn alueen tai vain omat referenssikohteesi.

Lisää kustomoitu kartta ilmaiseksi kotisivullesi! Ota osaa hankkeeseen! Olemme iloisia, jos voimme auttaa sinua.


Esimerkkejä jo lisätyistä kartoista. Esimerkkejä verkkosivuista, joille on lisätty linkki karttaan.
Video
Kuule enemmän hankkeesta vedeolta Italiasta
Facebook

repowermap.org on Facebook

Twitter

repowermap.org on Twitter

Flyerit
Flyerit ovat saatavissa seuraaville kielille:
Valituille kielille voit myös tehdä räätälöidyn flyerin omalla logollasi

Smartphone versions

Lataa älypuhelimeesi (iOS tai Android) sovellus ja tee energiavallakumous näkyväksi!

Smartphone versions

Ota meihin yhteyttä
Onko sinulla on kysymyksiä, ehdotuksia tai muuta palautetta? Kuuntelemme sinua mielellämme. Ota meihin yhteyttä.

Yleisissä kysymyksissä, ehdotuksissa tai palautteessa tavoitat meidän sähköpostilla:


Tuki
Yhteistyö

Monet kansainväliset, kansalliset, alueelliset ja paikalliset organisaatiot ja yritykset ovat sitoutuneita edistämään uusiutuvan energian ja energiatehokkaiden ratkaisujen käyttöä repowermap.org -hankkeessa. Ota meihin yhteyttä jos haluat olla hankkeessa osallisena.Vapaaehtoiset

Oletko kiinnostunut ottamaan aktiivisen roolin repowermap.org -hankkeessa omassa maassasi? Ota meihin yhteyttä jos haluat tuoda panoksesi vapaaehtoisena.Lahjoitukset

Voittoa tavoittelemattomana hankkeena repowermap.org tarvitsee lahjoituksissa ja ulkopuolista tukea. Ota meihin yhteyttä jos haluat tukea hanketta.Lahjoittajat

repowermap.org on mahdollinen seuraavien lahjoittajien taloudellisen tuen ansiosta. Kiitos!

Euroopan Unioni on päärahoittaja Euroopassa ja tukee hanketta Intelligent Energy Europe -ohjelmassa


Supported by Intelligent Energy Europe


Keski-Amerikassa pääasialliset lahjoittajat ovat ympäristötieteiden ja ympäristötekniikan entisten opiskelijoiden yhdistys ETH Universitystä Zürichistä, Sveitsistä ja sen Interdepartmental Platform for Renewable Energy and Energy Efficiency Promotion in International Cooperation REPIC ja Lottery Foundation Bernin kantonista

ETH Umweltalumni REPIC BUND Lotteriefonds Kanton BernTo develop this initiative in West Africa, the major benefactor is the Ecowas Renewable Energy Fund.

ECOWAS Regional Centre for Renewable Energy and Energy Efficiency (ECREEE)


Mitä mieltä merkittävät henkilöt ovat repowermap.org:sta


Simone Niggli-Luder

"Ich finde das Projekt repowermap.org sehr interessant, denn nur durch konkrete Beispiele werden die Leute auch wirklich angesprochen!"

Simone Niggli-Luder, was 23 times world champion in orienteering, best orienteering athlete of all times; her plus-energy building produces more energy with photovoltaics than the the building's energy need.

Renate Schubert

"repowermap.org visualizes the diffusion of renewable energies and those interested in setting up a new generation unit can find examples in their neighbourhood. This is an important precondition for a future with renewable energies."

Renate Schubert, Professor for Economics, ETH Zurich; Head of institute, Institute for Environmental Decisions (IED), ETH Zurich; Member of the German Advisory Council on Global Change (WBGU)

Evi Allemann

'repowermap.org macht sichtbar, wie gross das Potenzial für eine Energie-Zukunft mit Erneuerbaren und höherer Energieeffizienz ist.'

Evi Allemann, Nationalrätin

Bernard Matthey

« Donner envie de s’équiper d’une installation solaire thermique ou photovoltaïque en respectant le paysage et l’architecture. Une tâche que repowermap.org s’efforce de mener à bien et que l’on doit encourager. »

Bernard Matthey, fondateur de Swissolar, ancien député, président de la commune de Rochefort – NE

Lorenzo Bigagli

"Penso che una mappa interattiva online, sia il modo migliore per far conoscere la realtà e mobilitare la cittadinanza, anche sui temi dell'energia. La gente deve capire che fa parte di un territorio e una mappa fa più di cento discorsi. La stessa etimologia di ambiente significa quello che ci sta d'intorno... bravi!"

Lorenzo Bigagli, researcher at the National Research Council of Italy (CNR) - Geospatial services, Information Technology department.

Roger Nordmann

'repowermap.org zeigt die grosse Stärke der erneuerbaren Energien: sie sind dezentral und so ungefährlich, dass man sie dort erntet, wo die Menschen sie brauchen.'

Roger Nordmann, Nationalrat, Präsident von Swissolar

Supported by Intelligent Energy Europe